Turisme

Larvik er en spennede turist-kommune, med mange severdigheter og muligheten for et vidt spekter av opplevelser. I områdene rundt Larvik by kan du oppleve innlandet med lakseelv,

Larvik Torg

Larvik Torg

fiskevann, villmark og dype skoger – til kysten og vidunderlige badestrender. Du kan også finne severdigheter og attraksjoner som forteller om Larviks historie tilbake til oldtiden, vikingtiden, grevskapstiden, jernverks-, industri- og sjøfartstiden.

Vi har gleden av å kunne presentere Larvik kommunes mange og flotte severdigheter. Under finner du en kort introduksjon til områdets ulike turistattraksjoner, og du kan trykke på bildene for å få dem i full størrelse. I høyre marg kan du finne en mer omfattende presentasjon av Larviks stolte historie, attraksjoner, mange store personligheter m.m. Ha en god fornøyelse!

 

 

Tollerodden

Tollerodden

Tollerodden
Park- og badeområde, bare et steinkast fra ferjeleiet. Like ved bodde Colin Archer, som anla skipsverft på nordsiden mot havnebasenget i ca. 1870. Minnestein og park ved Archers verft. Monument av Thor Heyerdahl i blå larvikitt, reist til hans 75-årsdag i 1989.

Bøkeskogen

Festplassen i Bøkeskogen

Festplassen i Bøkeskogen

Larviks store stolhet! Bøkeskogen er verdens nordligste og Norges største offentlige bøkeskog. Fest-plassen ligger omtrendt midt i skogen, og her er det ute-servering og underholdning i sommersesongen.

 

 

 

Farriskilden farrisfabrikken
Kong Haakon VII’s Kilde og Kong Olav V kilde. Mineralvannet Farris tappes i dag fra Kong Olavs kilde. Kildene ved foten av Bøkkerfjellet har trolig vært kjent av byens befolkning siden 1700-tallet, muligens også før denne tid.

 

 

 

 

Larvik Sjøfartsmuseum

Sjøfartsmuseet

Sjøfartsmuseet

Sjøfartsmuséet forteller om byens lange og nære tilknytning til havet, og du finner samlinger fra tidligere skipsfart i Larvik, fra Colin Archers båtbygging og Thor Heyerdahls ekspedisjoner med bl.a. Kon Tiki, Ra I og Ra II.

 

 

Fritzøe museum

Fritzøe museum

Fritzøe museum

Hovedtyngden av gjenstandene er fra jernverkstiden (ca. 1670-1870), men det finnes også mange gjenstander fra elektrisitetens barndom ved Fritzøe, skipsverftsdriften i Jordfallen og utstyr fra skogsdriften.

 

 

Herregården

Herregården

Herregården

En av Norges største og best bevarte trebygninger med sjeldne, orginale interiører. Grevskapet Laurvig fra 1600-tallet var et av de to som fantes i landet. Grev Fredrik Gyldenløve fikk Herregården byggen, og den sto ferdig i 1677 da han giftet seg for tredje gang. I dag er bygningen bymuseum.

 

Hospitalet

Hospitalet

Hospitalet

Aldershjem opprettet 1736 av grev Ferdinand Anthon Danneskiold Laurvig for fattige fra grevens bedrifter. Nybygget 1762 av sønnen, grev Fredrik Ludvig, bl.a. med gavemidler fra greveslekten. Modernisert innvendig i 1980 årene.

 

 

Halle Mølle v/riksvei 302

Halle Mølle

Halle Mølle

6 nyrestaurerte bygninger, den eldste bygningen, våningshuset, Møllestua, er fra 1749. Tidligere jernverk. Selve møllebygningen er bygd i 1880. Brunlanes Historielag eier området, og arrangerer aktivitetsdager og utstillinger i sommersesongen.

 

 

Nevlunghavn

Nevnlunghavn

Nevnlunghavn

Gammel fisker- og loshavn med sjarmerende ‘fiskelandsbypreg’. Stedet er utpekt som et av Norges best bevarte tettsteder. Havna har et eget gjestgiveri, og fiskemottak med servering om sommeren.

 

 

Blokkhusene i Stavernblokkhus
I 1780-årene fant man at Fredriksvern festning var lett å angripe fra langsiden. En utvidet fortifikasjon som besto av de eiendommelige blokkhusene rundt om på knausene, er minner fra den tiden.

 

Minnehallen i Stavern

Minnehallen i Stavern

Minnehallen i Stavern

Vårt lands nasjonale monument over falne norske sjømenn i to verdenskriger. Reist i 1926.

 

 

 
Hølen

Hølen Båthavn

Hølen Båthavn

Larviks vinterhavn i seilskute-tiden, med verft og kaier fra hvalfangstår og sagbruksdrift. Hølen har en stor havn for fritidsbåter, og har mange gode fiske- og badeplasser. Rett syd for båthavna finner du Rekkevik Brygge med flotte leiligheter.

 

 

 

Copyright © Larviksguiden 2014.All rights reserved