Historiske bygninger

Vi har gleden av å vise frem noen bilder av ulike historiske bygninger fra Larvik som dessverre ikke lenger finnes, eller som har blitt helt forandret fra sitt orginale useendet. Vi håper med dette å sette lys på ting vi mener er arkitektonisk tragisk, samtidig som vi håper å kunne inspirere til renovasjon av flotte, eldre bygninger fremfor riving eller endring av disse lokale skattene.

gamletorvDette bildet er fra årene rundt 1940. Det er nord-siden av Torvet som så slik ut den gangen. Vi må vel nesten kunne få lov til å si at det er en historisk og arkitektonisk tragedie at dette bygget er blitt revet, når man ser hvordan torvets nord-side ser ut i dag (DnB-bygget).

munkenDette er hvordan Munken kino så ut i ca. 1930. Samenlignet med dagens ‘boks’, ser det jo ganske sjarmerende og attraktivt ut.

villafarrisPensjon Farris, eller Villa Farris som det kanskje også ble kalt. Denne flotte villaen hadde den berømte Farriskilden i haven, og hadde en utmerket restaurant med øl og vinrett, i tillegg til et førsteklasses orkester. Hvorfor blir ikke slikt bevart?

meierietDenne illustrasjonen fra 1914 viser hvordan Larvik Aktiemeieri så ut. Meieriet lå til Sigurdsgate, mellom Torget og Lilletorget. I årene rundt 1928 mottok meieriet daglig ca. 10.000 liter melk, og denne ble solgt i byen og dels benyttet til produksjon av smør og ost. Andelshavere i Meieriet var nesten samtlige bønder i Brunlanes, Hedrum og Tjølling.

 

 

Copyright © Larviksguiden 2014.All rights reserved